kiistävät väitteet siitä, että Fortumia olisi patistettu nopeisiin yrityskauppoihin ja siten Uniperin ostamiseen vuonna 2017. Simo Alastalo DemokraattiTalouselämä-lehden mukaan Sipilän hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta painosti vuonna 2017 Fortumia investoimaan nopeasti aiemmista sähköverkkoliiketoiminnan myynnistä tienaamansa miljardit. Lehden mukaan hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta olisi kokouksessaan 4. huhtikuuta 2017 linjannut, että Fortumilla on vuoden loppuun saakka aikaa sijoittaa taseessaan olevat miljardit. Ministerivaliokunnan kokouksessa olivat Talouselämän mukaan paikalla myös vuonna 2017 elinkeinoministerinä toiminut Mika Lintilä (kesk. Totta kai talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa käytiin eri yhtiöiden tilanteet aina läpi ja on nähty se, että siellä on kassassa valtava määrä rahaa.

November 11, 2022 12:11 UTC

Unkarin osalta yhtenä perusteena on tuore laki, joka käytännössä kieltää esimerkiksi homoseksuaalisuudesta kertomisen lapsille ja nuorille. Puolan osalta perusteena ovat puolalaiset alueet, jotka ovat nimenneet itsensä ”hlbti-ideologian vastaisiksi vyöhykkeiksi”. EU:n perussopimuksissa unionin perustaksi luetaan ihmisarvon kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo, oikeusvaltio ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vähemmistöihin kuuluvien oikeudet mukaan luettuina. ”Unkarin laki on häpeällinen.”Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on kutsunut Unkarin kiisteltyä lakia häpeälliseksi ja EU:n arvojen vastaiseksi. Jos asia päätyy aikanaan EU-tuomioistuimeen asti, tuomioistuin voi muun muassa määrätä Puolan ja Unkarin maksamaan sakkoja, jos se toteaa niiden rikkoneen EU-oikeutta.

July 16, 2021 19:31 UTC

DEMOKRAATTI Demokraatti”Pääministerin tehtäviin liittyvät palvelut ovat olleet vakiintuneita, mutta tästä huolimatta on ilmennyt, että asiaan liittyy epäselvyyttä. On hyvä, että asia selvitetään kunnolla.””Koska ateriaetuun liittyy avoimia kysymyksiä, maksan tähän liittyvät kustannukset itse ja varmistan, että Kesärantaan ja pääministerin palveluihin liittyvien ohjeiden asianmukaisuus tarkistetaan ja tarvittaessa ohjeet päivitetään.”Pääministerin tehtäviin liittyvät palvelut ovat olleet vakiintuneita, mutta tästä huolimatta on ilmennyt, että asiaan liittyy epäselvyyttä. — Sanna Marin (@MarinSanna) May 29, 2021Asia nousi julkisuuteen Iltalehden kerrottua, että pääministerin perheen yksityiskäyttöön tulevia elintarvikkeita maksetaan valtion varoista noin 300 eurolla kuussa. – On hyvä, että menettely selvitetään. – Olen eilen pyytänyt, että kaikki tähän liittyvät hankinnat keskeytetään, kunnes asiaan saadaan selvyys, Marin sanoi perjantaina.

May 29, 2021 16:51 UTC

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm kritisoi tiedotteessaan Jussi Halla-ahon oikeistolaista talouspolitiikkaa. Halla-aho on kääntänyt lopullisesti selkänsä duunareille. Perussuomalaiset on siirtynyt työnantajaleirin kovan linjan peesaajaksi ja menee jo kokoomuksesta kovaa oikealta ohi”, Malm kommentoi. Malmin mukaan Halla-ahon ehdotukset heikennyksistä työttömyysturvaan ja irtisanomissuojaan, työehtosopimusten yleissitovuuden purkamisesta sekä veroleikkauksista johtaisivat hyvinvointivaltion alasajoon. Jussi Halla-ahon Suomi tulisi olemaan halpatuotannon ihmemaa.”Malm kysyy, unohtaako Halla-aho kokonaan koulutuksen ja osaamisen.

May 29, 2021 10:43 UTC

Eniten asuntoja valmistui Jätkäsaareen (903 asuntoa), Kalasatamaan (877 asuntoa) ja Pasilaan (527 asuntoa). Uustuotantona ja laajennuksin valmistuneista asunnoista 91 prosenttia valmistui kerrostaloihin ja asuntojen keskikoko pieneni 58 neliömetriin. Pieniä asuntoja valmistui paljon etenkin vapaarahoitteisessa omistus- ja vuokra-asuntotuotannossa. Kolme huonetta käsittävien asuntojen osuus oli 24 prosenttia ja neljä huonetta tai enemmän käsittävien asuntojen osuus 18 prosenttia asuntotuotannosta, kaupungin tiedotteessa kerrotaan. Helsingin kaupungin rakennuttamia asuntoja valmistui 1 466, joista ARA-vuokra-asuntoja oli 763.

May 28, 2021 13:36 UTC





Tanska kiristi tiistaina entisestään koronasäännöksiään. DEMOKRAATTI/STT DemokraattiNyt kaikki viittä henkilöä suuremmat kokoontumiset ovat kiellettyjä, kun raja aikaisemmin oli kymmenen, ja ihmisten toivotaan pysyvän vähintään kahden metrin päässä toisistaan. – Pysykää kotona niin paljon kuin voitte, älkääkä tavatko muita ihmisiä kuin läheisiänne, pääministeri Mette Frederiksen sanoi. Tanskassa oli jo entuudestaan käytössä vahva etätyösuositus ja kaikki koulut, ravintolat ja valtaosa liikkeistä ovat olleet suljettuina joulukuun puolestavälistä saakka. Frederiksen varoitti kuitenkin, että niiden voimassaoloa voidaan jatkaa ja maahan voidaan jopa määrätä ulkonaliikkumiskielto, jos muu ei auta.

January 05, 2021 19:40 UTC

Liike Nytin kansanedustaja Harry Harkimo esitti eilen eduskunnan kyselytunnilla kysymyksen, jossa hän puhui ”valmistuslaista”. DEMOKRAATTI Demokraatti”Eilen eduskunnassa vahingossa puhuin valmistuslaista, kun olen lukihäiriöinen niin tulee virheitä, vaikka paperissa luki valmiuslaki. Vähän häpesin kun minulle naurettiin ja pääministeri vielä korjasi puhettani”, Harkimo kirjoittaa tänään Twitterissä. ”Lukihäiriölle tai oppimisvaikeuksille nauraminen ei tietenkään ole hyväksyttävää eikä niin ollut tarkoitus. Olen vilpittömästi pahoillani, että reaktioni saattoi tulkita tuolla tavalla.”Myös pääministeri Sanna Marin on kirjoittanut Harkimolle.

June 13, 2020 09:59 UTC

Johannes Ijäs DemokraattiPoliisi aloitti esitutkintalain mukaisen esiselvityksen sen arvioimiseksi, onko asiassa syytä epäillä rikosta ja onko esitutkinta aloitettava. Esiselvityksen lopputulos on, että asiassa ei ole poliisin mukaan syytä epäillä kumpaakaan rikosta eikä poliisi käynnistänyt esitutkinta. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen kertoo nyt Demokraatille, että asiaa harkittuaan hän on määrännyt esitutkinnan toimitettavaksi. Kysymykseen esitutkinnan luonteesta Toiviainen toteaa seuraavaa:– Koska tämä tviitti on ymmärrettävissä rasistiseksi niin mielestäni on tärkeää, että tässä kuullaan myöskin Turtiaista itseään. Toiviainen muotoilee itse tulkitsevansa, että on syytä epäillä että asiassa ”voisi mahdollisesti olla kysymys kiihottaminen kansanryhmää vastaan -rikoksesta”.

June 12, 2020 18:26 UTC

Hallitus esittää, että yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Työmarkkinatuen maksaminen edellyttää, että henkilö ilmoittautuu työnhakijaksi TE-toimistoon ja hänen oikeudestaan työmarkkinatukeen annetaan työvoimapoliittinen lausunto Kelalle. Yrittäjä ilmoittautuu työttömäksi työnhakijaksi ja antaa selvityksen päätoimisen työskentelyn päättymisestä tai tulon vähentymisestä koronavirusepidemiasta johtuen. Jos yrittäjä rekisteröityy työnhakijaksi viimeistään 15.4.2020, hänellä on oikeus työmarkkinatukeen työnhakua edeltävältä ajalta, kunhan tuen saamisen edellytykset täyttyvät. Työ- ja elinkeinoministeriö viestii lain voimaantulosta, kun eduskunta on käsitellyt hallituksen esityksen ja presidentti on vahvistanut lain.

April 06, 2020 18:35 UTC

DEMOKRAATTI DemokraattiJärjestön hallitus muistuttaa, että monilla aloilla tehdään nyt pitkää päivää kansalaisten terveyden turvaamiseksi ja arjen sujuvoittamiseksi poikkeusajan oloissa. Talous on tärkeää, mutta tässä hetkessä terveyteen verrattuna toissijaista, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola muistuttaa. Järjestö vaatii, että äkillisesti lomautetuksi tai työttömäksi joutuneiden toimeentulon turvaamiseksi työttömyyskassojen toiminta ja työttömyysetuuksien maksut on varmistettava. Kun perheessä raha loppuu, sitä on saatava heti suoraan tilille. Työntekijöiden henkinen jälkihoito sekä mielenterveys- ja päihdetuen varmistaminen on tärkeää.

April 06, 2020 12:13 UTC

Tutkimukseen koottiin yhden ikäluokan, vuonna 1987 syntyneiden noin 60 000 nuoren aikuisen viranomaisrekistereihin tallennetut merkinnät 25 ikävuoteen saakka. Vuonna 1987 syntyneet ehtivät siis jo varhaisella iällä nähdä ja kokea kaksi taloudellista katastrofia, joihin heillä itsellään ei ollut osaa eikä arpaa. Björn Wahlroos sanoo, että ”on vaikea punnita rahaa ja terveyttä, ihmishenkiä ja euroja vastakkain” (Talouselämä), mutta se on norsunluutornin eetoksessa helppoa, koska raha ratkaisee. Helsingin Sanomien sunnuntaina julkaisemassa haastattelussa valtiovarainministeri, vuonna 1987 syntynyt Katri Kulmuni (kesk.) Marinin hallitukselle tuli tehtävä, jota ei se ei tilannut eikä halunnut, mutta jota sen on hoidettava ennennäkemättömän lavealla rintamalla jo akuutin kriisin vyöryessä päälle.

April 05, 2020 13:58 UTC

Kun tavarat ja työssäkäyvät ihmiset liikkuvat rajojen yli ”rajojen sulkemisista” huolimatta, on selvää, että voimme vain yrittää hidastaa viruksen leviämistä. Uskon että valmiuslaki tai sen elementtejä otetaan pian jossain määrin käyttöön, mutta sen käyttöön sisältyy suuri vastuu. Täytyy oikein helpotuksesta huoahtaa, ettei korona iskenyt vuonna 2015 porvarihallituksen ollessa vallassa. Valmiuslaki on pelottava väärissä käsissä ja juuri siksi sen käyttöä tulee välttää viimeiseen asti, ettei sen käyttö olisi helposti perusteltavissa tulevaisuudessakaan. Tänään jo varmasti moni kunta tekee omia päätöksiään koulujen ja päiväkotien aukioloista, ellei hallitus toimi ensin.

March 16, 2020 12:04 UTC

Perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi on vastuussa vuoden hätkähdyttävimmästä talousarvioesityksestä. Kun eduskunta käsitteli torstaina opposition budjettiesityksiä, Kankaanniemi yritti tiristää 10 000 euron määrärahaa pääkaupungin siirtämistä koskevaan esiselvitykseen. Totesin, että tämä on niin sairasta, että tänne ruuhkautuu kaikki ihmiset ja valtion toiminnot. – Kun Helsingissä ei ole kuin tuo vaivainen Santahaminen varuskunta suojaamassa tätä aluetta, niin meillä on siellä ilmavoimat, jotka ovat valtiojohdon turvana koko ajan. – Minusta asia on niin selvä, että siihen ei ehkä tarvita edes kymppitonnia.

December 19, 2019 11:08 UTC

Tämän todettuani katson erityisesti kokoomuksen suuntaan, eikö teitä hävetä. Monet kokoomuslaiset tarttuivat Marinin käyttämään ”eikö teitä hävetä” kysymykseen. ”Ministeri Kiuru, ministeri Andersson, pääministeri Rinne, eikö teitä hävetä? Ilta-Sanomat kertoo jutussaan, että Orpo listasi myös Sanna Marinin, joka oli matkoilla. Nyt ei näytä tekevän yhtään kipeää hyökätä yhtä ministeriä (Haavisto) vastaan välikysymyksellä siitä, että tämä yrittää pelastaa al-Hol-lapset (tarvittaessa äiteineen).”Niinistön mukaan ”kokoomus meni heti persujen kelkkaan”.

December 18, 2019 19:38 UTC

Se mikä siinä on ongelma on se, että se edelleen jättää auki, virkamiesten vastuulle ja harkintaan. – Kokoomuksen kanta on se, että aikuisia ei pidä auttaa. Mikä on kokoomuksen kanta siihen, että jos lapsi ei muuten pääse Suomeen, voidaanko äiti tuoda mukana vai ei? Eli äitien pitäisi käytännössä luovuttaa lapset ja jäädät itse leirille, se on kokoomuksen kanta? Se on kokoomuksen kanta?

December 17, 2019 11:51 UTC